CLEVER och E.ON är utsedda av EU-kommissionen att med stöd av 10 miljoner EURO leda ett nytt projekt för att etablera laddnätverk med 180 ultrasnabba laddstationer i europa.

Nu avslöjar CLEVER sin design och vision för dessa laddstationer och den första stationen sätts upp i Fredericia i Danmark redan under sommaren 2018.

Att ladda sin bil vid de nya ultrasnabba laddstationerna kommer att skilja sig från den vanliga upplevelsen. Målet är att erbjuda människor det de behöver mest när de stannar för att ladda bilen, nämligen en meningsfull paus.

Besöket på laddstationen ger möjlighet att koppla av i en naturlig omgivning för att ladda batterierna både på bilen och dig själv inför den fortsätta resan. Dessutom kan man delta i digitala aktiviteter som är helt integrerade i omgivningen med hjälp av modern teknik.

För att förverkliga detta samarbetar CLEVER med den danska arkitekten COBE. Taket på de nya laddstationerna består av en serie strukturella “träd” som filtrerar skugga och ljus och integrerar teknik som exempelvis solpaneler.

– Tid är dyrbart, och vi vill säkerställa att tiden människor spenderar på våra laddplatser blir en meningsfull paus. Med de nya laddstationerna skapar vi en plats där du inte bara kan ladda bilen utan även dina egna batterier. Under de 20 minuter det tar att ladda bilen, kan du koppla av, andas frisk luft, ta en kopp kaffe, ringa ett telefonsamtal eller delta i några av de digitala aktiviteterna, säger Fredrik Nordin, VD på CLEVER Sverige

Pressmeddelande från Clever 18 jan -18