11 mars 2021

Snart i mål med solcellsprojektet på borneo

På grund av Corona-viruset så har det blivit förseningar i leveransen av det sista materialet. Men nu kan de äntligen färdigställa installationen av solcellerna.

Man har inte kunnat påbörja installationen av solcellerna på grund av att vissa delar av materialet saknades, bland annat batterierna. Men i början på mars levererades äntligen batterierna till ASRIs sjukhus i Borneo. Batterierna behövs för att kunna lagra solcellernas energi och är därför en viktig del för att sjukhuset ska klara av ett ca 12 timmar långt strömavbrott. Så med hjälp av solcellerna kommer ASRIs sjukhus få en tryggare och billigare el.

EnergyAid är en välgörenhetsorganisation som jobbar med att ge utvecklingsländer tillgång till el via solceller. Vilket vi på Degerfors Energi är väldigt stolta över att vara med och bidra till. Tack vare solcellsprojektet hjälper de tillsammans med den ideella organisationen ASRI både människor och djur till att få en stabil vård och bättre natur.

Grundaren av asris sjukhus

2007 startade den ideella organisationen Health In Harmony ASRIs sjukhus i Sukadana, Borneo. Sjukhuset grundades för att stoppa skövlingen av regnskogen. Dr. Kinari Webb (personen bakom Health In Harmony) insåg att tillgängligheten till vård var nyckeln till att stoppa avverkningen av regnskogen.
Alam Sehat Lestari, förkortat ASRI har andra betalningsmetoder än pengar. Här kan befolkningen betala genom att jobba, ge frön eller gödsel åt sjukhuset. Dessutom får de som jobbar där lära sig nya odlingstekniker vilket gör att fler lär sig odla ekologiskt.
Sjukhuset har inte bara gjort så att fler människor får vård. Det har även gjort så att en stor del av regnskogen har börjat växa tillbaka och utrotningshotade djur som orangutangen börjar få ett hem igen.

Gå via den här länken för att läsa mer om EnergyAid och alla deras projekt.