Vill du bidra till Degerfors Energis resa mot ett ännu mer hållbart företagande? Är du vår kommande utvecklingsorienterade chef över elnät & fjärrvärme?

Är du van att leda andra människor och är skicklig inom området energi? Vi söker nu, via AxÖ Consulting, en utvecklingsorienterad chef för området energi som vill bidra till vår resa mot ett mer hållbart företagande. Som anställd kan du förvänta dig en fartfylld arbetsplats med god kamratanda och stor organisatorisk drivkraft.

Arbetsbeskrivning
Som chef har du ett övergripande ansvar för energiområdena elnät och fjärrvärme. Du utformar och genomför arbetsuppgifter och strategier inom energiområdet på ett produktivt, hållbart och resurseffektivt sätt utifrån slutkundens allt högre ställda krav.

Som chef för området energi ansvarar du bland annat för:

  • Säkerställa en stabil och miljömässigt hållbar drift och produktion.
  • Vara och verka som företagets utsedda elinstallatör för regelefterlevnad.
  • Arbeta tillsammans för att skapa synergieffekter.
  • Systematiska arbetsmiljöarbete, riskbedömningar, kris och beredskapshantering.
  • Jobba framåtriktat med smarta elnät och utvecklingen av framtidens fjärrvärme.
  • Omvärldsbevaka och implementera nya tekniker, lagstiftningar och regleringar.
  • Ansvara för upphandlingar, löpande kund- och entreprenadavtal.

Som energichef tillhör du bolaget ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD.

Vem söker vi?
Som ledare har du en god analytisk förmåga och är såväl handlingskraftig som lyhörd. Du tycker även att det är stimulerande och utvecklande att arbeta med och entusiasmera dina medarbetare och känner en drivkraft att tillsammans med dem skapa ett starkt team. Som person ser du möjligheter i förändringar samtidigt som du förstår sakers långsiktiga betydelse för ett mer hållbart företagande och anpassar ditt agerande därefter. I ditt ledarskap har du dessutom en förmåga att skapa struktur, både för den övergripande strategin för verksamhetens långsiktiga mål samt det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du som söker tjänsten har en ingenjörsutbildning inom el, energi eller annan relevant utbildning och/eller lång erfarenhet inom området elnät och fjärrvärme. Du talar och skriver både svenska och engelska flytande. För att vara framgångsrik i tjänsten bör du tidigare ha jobbat i en ledande befattning.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan, urval sker löpande, ansök därför redan idag.

Om oss
Vi är ett framåtriktat bolag i en spännande bransch. Vi distribuerar och producerar fjärrvärme samt ansvarar för elnätet och stadsnätet. Vi är ett helägt kommunalt bolag som omsätter cirka 65 miljoner kronor per år. Våra värdeord är hållbar, närhet & tillsammans och antalet anställda är idag 17 personer.

Varmt välkommen med din ansökan. Du ansöker här.

Sista ansökningsdag 2018-01-14